Honden

Onze diensthonden

Onze diensthonden zijn allemaal gecertificeerd volgens de normen van De Nederlandse Bond voor de Diensthonden (DNvdH).
Op zowel objecten als evenementen zijn onze honden net dat beetje extra wat men nodig kan hebben. Daarnaast zijn ze ook uitstekend inzetbaar op zowel industrie als bouw terreinen in de nachtelijke uren.

Door wekelijks te trainen ontstaat er een sterke en betrouwbare band tussen hondengeleider en hond. Hierdoor kunnen praktijk situaties sneller en beter ingeschat worden, en kunnen wij de kwaliteit van onze hondenbrigade waarborgen.  

Lees hieronder meer over onze diensthonden.

Kaya

Kaya helpt ons met het opsporen van drugs op vliegvelden en evenementen. Kaya wordt getraind op het handelen in drukke en onrustige situaties waar veel mensen, geuren en geluiden aanwezig zijn. Door deze trainingen weet zij precies hoe ze moet handelen om tijdens deze conflictsituaties verboden middelen te vinden of te onderscheppen voordat deze in verkeerde handen terecht komen, of het terrein van een evenement op weten te komen.

Sniper

Sniper, een zoon van de Rotterdamse politiehond Xantho, is een temperamentvolle hond en wil graag werken. Commando’s voert hij zowat al uit voordat ze zijn uitgesproken. Alert op de omgeving en op de lichaamstaal van zijn geleider, vormen we samen één succesvol team.

Fedor

Fedor is een hond uit de Berry (bloed)lijnen. Het is een bedachtzame en gedreven hond en houdt de omgeving scherp in de gaten. Door zijn bijzonder ontwikkelde scherpe neus ontgaat hem niets en vindt hij ook altijd snel de ‘boef’, het voorwerp of de verdovende middelen.
Met Fedor werken we al enkele jaren samen en hij heeft altijd zijn trouw, loyaliteit en kwaliteiten bewezen.